Pieker je veel over (niet) eten? Ben je dagelijks bezig met wat je wel of niet kunt of mag eten van jezelf? Ben je onzeker over jezelf? Of vind je het moeilijk om jezelf te accepteren zoals je bent?

Japke Janneke weet als ervaringsdeskundige als geen ander hoe het is om te worstelen met eetproblemen. Ze weet daardoor ook dat het bij een eetprobleem niet gaat over wel of niet eten. Het gaat niet over de angst om aan te komen. Het wel of niet eten is een gevolg van dieper liggende onzekerheden, angsten en twijfels. Het (niet) eten biedt houvast en structuur wanneer je moeite hebt om andere dingen in het leven aan te kunnen. Het kan voelen als veilig, vertrouwd en het zorgt voor orde in je hoofd.

Voor wie?

In principe kan de individuele coaching van Japke voor iedereen met eetproblemen geschikt zijn. Ben je al jaren aan het strijden tegen negatieve gedachten rondom je zelfbeeld, gewicht of eten? Vind je het lastig om balans te vinden tussen eten en sporten? Kun je niet tevreden naar jezelf kijken? Zou je meer zelfvertrouwen willen? Zou je weer op gevoel willen leren eten? Zou je die negatieve stemmetjes in je hoofd willen stoppen?

Dan kan Japke je daarbij helpen. Je hoeft geen diagnose te hebben. Binnen de coaching wordt er niet gekeken naar jouw klachten, maar vooral naar je krachten. We kijken samen hoe jij jouw sterke kanten in kunt zetten om voorgoed afscheid te nemen van dat gepieker over eten, gewicht en uiterlijk.

Eigen motivatie is binnen deze begeleiding heel erg belangrijk. Je bent verantwoordelijk voor je eigen proces. Natuurlijk staat Japke hierin naast je en zal door praktische opdrachten, tips en inzichten je helpen zelf belangrijke stappen te laten zetten. 

Ook voor mensen met obsessief sportgedrag of obsessief (gezond) eten kan deze coaching nuttig zijn. Naast dat Japke ervaringsdeskundige is op het gebied van eetproblemen, heeft ze ook ervaring met obsessief sporten en het hebben van een sportverslaving en bewegingsdrang.

Hoe ziet de coaching eruit?

In principe bepaal je zelf wat je nodig hebt van Japke. Na een kennismaking gaan we doelen opstellen. Wat wil je bereiken? Waar wil je heen? Wat zou je willen?
Vervolgens gaan we met deze doelen aan de slag. Wat heb je nodig om ze te bereiken? Stap voor stap, middels praktische opdrachten leer je om op een andere manier met dingen om te gaan.

Twijfel je of Japke iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust even contact op per mail: info@japkejanneke.nl.