Hi! Ik ben Japke Janneke en ik ben ervaringsprofessional op het gebied van eetproblemen. Dit betekent dat ik zelf in het verleden een eetstoornis heb gehad en hier volledig van ben hersteld. Daarnaast ben ik afgestudeerd gedragswetenschapper en heb ik veel ervaring in het behandelen en begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met eetproblemen. Binnen Japke Janneke coaching bied ik diverse diensten aan om samen te werken aan een gezonde balans en jouw herstel.

Van mijn 17e tot mijn 20e heb ik een eetstoornis gehad. Ik ben daarvoor in behandeling geweest en uiteindelijk kan ik zeggen dat ik volledig hersteld ben. Ik weet dus dat het kan en dat gun ik iedereen! Na mijn eetstoornis heb ik mijn ervaringen op verschillende manieren ingezet. Zo ben ik jarenlang vrijwilliger geweest bij Ixta Noa in Groningen en Leeuwarden. Daar heb ik de inloop begeleid, maar ook samen met mijn moeder ouderbijeenkomsten georganiseerd.

Ik heb verschillende cursussen gevolgd om mijn ervaringen op een goede manier in te kunnen zetten. Naast deze ervaringsdeskundigheid ben ik ook orthopedagoog. Na mijn afstuderen in 2014 heb ik vier jaar als zelfstandige orthopedagoog gewerkt binnen een praktijk voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Daar heb ik veel kinderen, jongeren en hun ouders begeleid, behandeld en gecoacht voor diverse problemen. Momenteel wil ik me voornamelijk richten op de eetproblemen, omdat ik hier de meeste affiniteit mee heb.